Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Din camarile noastre nu poate lipsi minunatul gem de prune cu aroma lui inconfundabila.
Spalam bine fructele si separam samburii de fruct.
Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi.
A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda gemul de prune de fundul cratitei.
Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.
Fierbem aprox 2 ore pentru un gem de prune mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti un gem de prune mai moale.
Turnam gemul de prune in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi.
1
gustosul gem de prune poate fi folosit cu succes la prepararea prajiturilor,tartelor sau cornurilor
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola