Gem de prune

de T I M E A in Dulceata / Gem, 15 Aug 2012 | 6899 vizualizari

 

Din camarile noastre nu poate lipsi minunatul gem de prune cu aroma lui inconfundabila.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune fara samburi
  • 800 gr zahar
  • zeama de la o lamaie mica
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct.

Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi.

A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta) amestecand din cand in cand sa nu se prinda gemul de prune de fundul cratitei.

Spuma care se formeaza la inceput in timpul fierberii o luam deoparte cu o lingura.

Fierbem aprox 2 ore pentru un gem de prune  mai inchegat sau o ora si jumatate daca vreti un gem de prune  mai moale.

Turnam gemul de prune in borcane, insurubam capacul iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pana a doua zi. 

 

TIPS-URI

1

gustosul gem de prune poate fi folosit cu succes la prepararea prajiturilor,tartelor sau cornurilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

T I M E A 1

29.08.2012, 10:48

Ina ma bucur ca iti place

Mitinita 1

30.08.2012, 13:42

nu refuz

T I M E A 1

30.08.2012, 14:26

Miti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara